30 KILO LETTERE!

TAK MOBBER!

GODMORGEN!

Igår kom historien ud i Ekstra Bladet om min fortid med mobning, og derfor griber jeg muligheden for at dele min mening og erfaring med jer.

Der er mange måder at håndtere mobning på. Nogle går fuldstændig ind i sig selv, andre bruger den smerte til noget positivt.

Jeg kunne vælge at give mine mobbere en stor fed fuck finger (som man har lyst til) men jeg vil hellere takke dem.

Tak fordi du gjorde mig stærkere, 

Tak fordi du bruger din mindreværdskompleks til at lære mig, hvordan man ikke behandler andre, 

Og tak forbi du, på trods af at synes, jeg var afskyelig, alligevel brugte meget af din dyrebare tid på mig! I ved hvem i er, for i gjorde et stort nummer ud af mit efternavn, så tak.

Mobning er på ingen måde ok. Danske børn var desværre de værste for mit vedkomne, og selvom det var skrækkeligt, har jeg lært rigtig meget af det! Vores familie har altid været i rampelyset, min far og bror har været udsat for mange kommentarer – både positivt men også negativt. Det tager de sig ikke af, og det har jeg lært lidt af.

Da jeg tog hjem til England igen efter et år i dansk skole, kom jeg tilbage til stabile rammer. Skolerne i England har meget mere fokus på mobning. Først og fremmest har de nul tolerance for det. Der er hårde konsekvenser ved det. Derudover går man i uniform, og der er regler for, hvad du skal have på; helt fra hvordan håret må sidde, til hvilke slags sko du må have på. Det gør det meget nemmere for alle! Jeg er kæmpe fan af uniform! Ikke nok med at uniform er en del af hverdagen i England, så er disciplinen og respekten for dine klassekammerater og lærer på et helt andet niveau! Der er plads til at finde sig selv, man må godt være anderledes, have forskellige interesser – samtidig med at man respekterer hinanden!

Vi er ikke ens, og DET SKAL VI HELLER IKKE VÆRE! Vi skal ikke sammenligne os med andre! Vi skal hvile i os selv, elske os selv og ikke hakke ned på hinanden. Jeg har lært, at når nogen behandler en på en ubehagelig måde, så handler det mere om den ubehagelige person, og faktisk ikke om den det går udover. Der ligger typisk noget bag den person samtidig med mangel på værktøj, som gør, at de ikke kan udtrykke sig på en behagelig måde. Så hvis man kan bruge den tankegang (nemmere sagt end gjort, i know), så kan det være, at det er nemmere at takle og håndtere. Som sagt, er det ikke på nogen som helst måde acceptabelt at mobbe, men hvis man som mobbeoffer har den rigtig tilgang, så kan det forhåbentligt hjælpe situationen.

For at vende tilbage til min “returning” til England, så var det en kæmpe forløsning, da jeg vendte hjem (hjem, var det jo dengang) til min gamle skole igen. Jeg var tryg, og så havde jeg også min bror ved min side igen. Kasper har altid været en klippe for mig, som jeg har kunne læne mig op ad i skolen. Alle andre vidste udmærket godt, at de ikke skulle genere hans lillesøster.

Jeg fik bygget min selvtillid op igen, jeg dyrkede en masse sport, og det var jeg god til! Jeg blev altid valgt først, og det var et kæmpe selvtillidsboost.

Jeg var i mit es! Ja, jeg havde stadig lidt ekstra på sidebenene, men det var ikke et problem. Jeg fik endda titlen som “monitor” i skolen. Dette betød, at jeg blev en form for talsmand/kvinde for de andre elever. Det de ikke turde sige til lærerne, kom de til mig med. Pludselig var det mig, der kunne hjælpe dem, som var “mig” for nogle år tilbage, andre elever som havde det svært. Det gjorde jeg med stolthed!

Selvfølgelig gjorde det ondt at blive mobbet! Og ja, jeg har grædt mange tårer over det. MEN det er i fortiden, og det vigtigeste for mig er at kunne give mine erfaringer videre, og forhåbentlig er der nogle, der tager det til sig. Om det er personen, som behandler andre dårligt, eller om det er den, det går ud over, så håber jeg, dette kan hjælpe en smule!

Rigtig god torsdag og husk at et smil kommer man langt med! 

Lidt inspiration. Jeg har selv lært meget af denne video 🙂

4 kommentarer

 • Jonas Pedersen

  Det er så godt gået.. Du viste dem hvem der er sterkest. Gode ønsker fra Norge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lp

  Kære Cecilie
  Tillykke med din genfundne selvtillid!

  I artiklen i BT skriver du, at i England får man ‘cadeau’ for det, man gør. Det mener du ikke seriøst? Der findes vel ikke noget land i Europa, der er mere opdelt og ulige rent socialt end netop England. Janteloven findes alle vegne, og jeg forstår ganske enkelt ikke, hvorfor folk der har haft det svært skal gære det til et særligt dansk fænomen, at man hakker ned på andre. Det er ikke Danmarks eller danskernes skyld, at du er blevet hakket på, men nogle idioter i skolegården.

  I DK får man også ros – godt gået.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej søde dig.
  Stor respekt til dig, først for at kunne finde det positive i det du har oplevet. Det er sku ikke en nem opgave. Du er så stærk en kvinde, vær stolt. ❤️
  30 kg, hold nu fast. Tillykke du er så sej. 💪 Men det vigtigste er hvordan du har det med dig selv, og så ja selvfølgelig at du ikke bliver syg. Du virker på mig som en så sød, stærk og meget kærlig kvinde. Du giver noget tilbage, det kunne mange lærer noget af! Tak for dig. Og FUCK MOBBERE.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Kan desværre genkende mig selv i din historie. Bortset fra at det var i 70’erne og stod på i næsten hele min skoletid. Nu 40 år efter kæmper jeg stadig med vægten, det er konstateret at jeg lider af en spiseforstyrrelse. Maden var og er til dels stadig min “bedste”ven. Støtter op om din måde at stå frem på. Jeg var ikke en offentlig personog kan slet ikke forestille mig hvordan det må have været at vokse op under en lup. Kan kun sige en ting til dig Cecilie, super godt gået💖💖💖 hilsen Irene

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 KILO LETTERE!