Vellykket eksperiment!

Den store snikke snakke bog

Hej med dig,

Der er længe siden jeg har været aktiv på min blog men det er der andre grunde til.

MEN i samarbejde med Ciha, har vi fået denne bog som jeg synes alle forældre burde investere i. Nemlig *Den store snikke snakke bog”! og derfor skriver jeg dette indlæg, da jeg gerne vil hjælpe med at få spredt budskabet om lige netop denne bog.

Bogen giver dig muligheden for at åbne en dialog med dit barn om emner som kan være svære at komme ind på, f.eks. om køns organer, “hvordan ved man om det er en pige/dreng..” bogen gider dig muligheden for at snakke helt naturligt og frit med dit barn. På hver side, giver den forslag til hvad du kan spørge ind til; om det navne på dsv. ting/dyr eller om det er “hvordan viser man, at man er træt?”. På denne måde får du en god forståelse om hvordan de forstår og opfatter ting, og hvordan de tænker på vise scenarier.

Bogen kommer bl.a. ind på pasningen, hvor disse to børn i bogen skal hjem til bedsteforældrene og hvor børnene bliver ked af det når forældrene går.

Hvor min søn siger, “se, de er kede af det”,

Mig: “Ja, kender du det?”

Noah: “Ja”

Mig: “Men er det ikke hyggeligt når vi er gået?”

Noah: “JO!”

At få i tale sat de følelser og forklaret dem, så begge partner kan se det fra den andens side af, er (i min optik) super vigtigt og på den måde lærer begge partner hvordan den anden opfatter ting.

Jeg valgte at introducere den for min søn (4,5 år), en eftermiddag hvor han ikke var helt færdig efter en dag i børnehave, på den måde fik jeg åbnet en god dialog. Han var meget åben for bogen og synes den var rigtig spændende. Han kom selv med en masse inputs og som forældre blev jeg imponeret over hvordan han så på diverse scenarier der var undervejs. Efter vi var færdig med at læse, sad han med den selv og kiggede igennem siderne.

Hjemme hos os, går vi meget op i at høre om hinandens dage. Når vi sidder og spiser, bliver Noah (altid som den første) spurt: “hvad har gjordt dig glad idag?”, med det sammen tænker han over det og fortæller ivrigt om sin dag. Derefter spørger vi “er der noget som har gjordt dig ked af det idag?”, på den måde finder vi ud af om der er noget vi skal holde øje med eller om der er en misforståelse vi kan få redet ud på den ene eller anden måde. Det er vigtigt for os at vores børn ved, at de altid kan tale med os, om hvad som helst. Vi er begge opvokset sådan, men for mit vedkom var det lidt anderledes, da jeg boede i England. I England kan man ikke tale frit med sine forældre, ihverfald ikke i “upper class”. Vores forældres venner synes vi var uopdragen, fordi vi i tale sat tingene med dem, hvor deres egen børn ikke måtte. Det var også på den måde at deres børn oftes rodet sig ud i noget, som de ikke kunne komme ud af igen, da de ikke havde muligheden for at bede om hjælp hos deres forældre. Jeg har blandt andet gået en barndom igennem med mobning, hvor det hjalp meget at der var åbenhed hjemme hos os.

Det er blot nogle af de grunde til at vores børn skal lære at det er godt at kommunikere. Så da vi fik muligheden for at læse denne bog sammen med dem, var der ingen tvivl. Det ligger så tæt på vores hverdag at åbne disse dialoger, og vi vil hjælpe dem godt på vejes.

Det blev til en lidt længere historie men jeg ville bare gerne anbefalde den til jer andre. Bog kan købes her.

Rigtig god fredag og weekend til dig! <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vellykket eksperiment!